YARINLARA İZ BIRAK PROJESİ -ZEYTİNİN YOLCULUĞU VE ZEYTİN ÜRÜNLERİNİ TANIMA

PROJEMİZİN AMAÇLARI:

*Doğal Dünya Bilinci:* Zeytin ağaçlarının doğadaki rolünü anlatmak ve çocukların doğal dünya hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamak.

*Beslenme Bilinci:* Zeytinlerin sağlık ve gıda değerini öğretmek, sağlıklı yeme alışkanlıkları oluşturmaya katkıda bulunmak.

*Kültürel Bilinç:* Zeytinlerin ve zeytinyağının Türk kültüründeki önemini anlamalarına yardımcı olmak.

AMAÇLARIMIZ

1. *Doğal Dünya Bilinci:

2. *El Becerileri:

* İnce motor becerilerini geliştirmek için zeytin toplama, temizleme ve sanatsal etkinlikler düzenlemek, veli katılımı ile zeytin kurma etkinliği düzenlemek.

3. *Beslenme Bilinci:

4. *Kültürel Bilinç:

5. *Sosyal Beceriler:

* İşbirliği yapma, paylaşma ve iletişim becerilerini geliştirmek, grup içi etkileşimi artırmak.

*Zeytinyağı Fabrikası Ziyaret*

Çocuklara zeytinyağıüretimini yakından göstermek amacıyla zeytinyağı fabrikası ziyareti düzenlendi. Gerçek dünyada zeytinyağıüretiminin nasıl işlediğini görmeleri, öğrenmeleri için benzersiz fırsat sundu.

*Zeytin Yağı Sabunu Deneyi*

Çocuklar, temel kimya prensiplerini basit bir zeytin yağı sabunu deneyiyle keşfettiler, kimyasal özellikleri ve sabun yapımının temel konseptlerini anladılar.

*Matematik ve Kodlama Çalışmaları*

Proje kapsamında zeytinlerle matematik ve kodlama çalışmaları gerçekleştirildi, öğrencilerin bu konularda pratik yapmaları ve yaratıcı düşünmeleri teşvik edildi.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 12:06 - Görüntülenme: 38