Okulumuzun Tarihçesi

3 kattan oluşan okulumuzda 4 derslik, 2 idari oda, 2 mutfak 1 çok amaçlı salon bulunmaktadır.

Okulumuzun Tarihçesi

Protokol Süreci Ve Hayırseverlerimiz

İlçemizde yaptıkları büyük hayırlarla bilinen merhume Fatma Nadide Sönmez, Serpil Yanbastı ve merhume Birsel Sümer kardeşlerin Ödemiş Mustafa Ayşe Yanbastı Ortaokulunu yaptırmalarının ardından ilçemizde ihtiyaç olan anaokulu yaptırma fikri doğdu.

Daha sonra Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde bir anaokulu yapılabileceği kararlaştırıldı.

Kendilerini hayır işlerine adayan merhume Fatma Nadide Sönmez, Serpil Yanbastı ve merhume Birsel Sümer kardeşlerin ismini alan "Yanbastı Kardeşler Anaokulu" İzmir Valiliği'nde düzenlenen ve Vali Cahit Kıraç, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu'nun yanı sıra Fatma Nadide SÖNMEZ, Serpil YANBASTI ve Yavuz SÜMER´in katıldığı törenle 29.12.2011 tarihinde anaokulu için imzalar atıldı.

İnşaat Süreci

Yapılan protokolün ardından Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde okulun yapılacağı alan belirlendi.

2012 yılının şubat ayında inşaatı başlayan okulumuz aynı yılın ağustos ayında inşaat çalışmaları tamamlanarak Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Okulun Eğitim Öğretime Açılması

Okulumuzun ilk müdürü olan Süleyman ARSLAN 2012 yılının eylül ayında okulumuza kurucu müdür olarak görevlendirildi.

Oturma ruhsat alımı, elektrik su açtırma, malzeme alımları gibi işlerin ardından okulumuz 30.10.2012 Salı günü  40 öğrenciyle eğitim öğretime açıldı.

Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 16.11.2019 05:30 - Görüntülenme: 1806