Nis

Okulumuzun da Portekiz ile kuruculuğunu yaptığı Science İs Everywhere e-Twinning Projemiz çalışmalarını 2023-2024 yılında sürdürüyor.Projemize ülkemizin yanı sıra Romanya Litvanya Portekiz ve Yunanistan olmak üzere 20 öğretmen ve 400'ün üzerinde öğrenci katılım sağladı.Projemizde fen deneyleri ve çalışmalarına tematik ve sistematik yaklaşımlarla yer verilmektedir.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm sınıflarımızın hazırladığı birbirinden güzel gösterilerle,şiirlerle velilerimizin ve misafirlerimizin katılımıyla coşkuyla kutladık.

Nis

Okulumuz yaptığı e Twinning projeleri ve bu alandaki çok yönlü çalışmaları sonucu e Twinning Okul Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Tüm öğretmenlerimize ve idarecilerimize emekleri için teşekkür ederiz.

PROJEMİZİN AMAÇLARI:

*Doğal Dünya Bilinci:* Zeytin ağaçlarının doğadaki rolünü anlatmak ve çocukların doğal dünya hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamak.

*Beslenme Bilinci:* Zeytinlerin sağlık ve gıda değerini öğretmek, sağlıklı yeme alışkanlıkları oluşturmaya katkıda bulunmak.

*Kültürel Bilinç:* Zeytinlerin ve zeytinyağının Türk kültüründeki önemini anlamalarına yardımcı olmak.

Mrt

Okulumuz yaptığı e- güvenlik çalışmaları ile Avrupa Okullar Ağı üzerinde e-Safety Label(e- gübenlik etiketi) almaya hak kazandı.

Her geçen gün önemi daha iyi kavranan e-Güvenlik kavramı artık dijital ortamda bireysel güvenlikten öteye giderek, kurumların ve ülkelerin politikalarına dahil olmuştur.

Çevrim içi olarak eSafety Label’ın resmi adresi olan www.esafetylabel.eu üzerinden ulaşılan modül, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetidir. eSafety Label, eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrim içi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı hedeflemektedir.

eSafety Label web sitesi, öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezidir. Okulların kendi çevrim içi güvenliklerini değerlendirdikleri, iyileştirdikleri ve güçlendirdikleri hareket eylem yapısıdır.

Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapısını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek eSafety Label sayesinde mümkün olmaktadır.

Ülkemizde de okulların e-Güvenlik alanında politikalarını oluşturdukları ve eylemsel olarak çevrim içi ve çevrim dışı uygulamalarını gerçekleştirdikleri “e-Güvenlik etiketi hizmetleri değerlendirme ve akreditasyon aracı” eSafety Label portalı gün geçtikçe daha fazla okulun sisteme dahil olması ile büyük bir hızla gelişiyor.

eSafety Label platformu eğitim alanında birçok paydaşı ile eğitim alanında işbirliği, güç birliği içindedir. Bu paydaşlardan “European SchoolNet” eTwinning öğretmenlerinin yakından tanıdığı stratejik ortaktır.

Mrt

Ödemiş Kaymakamlığı tarafından başlatılan Yarınlara İz Bırak Projesi çerçevesinde yapmış olduğumuz Sağlıklı Kahvaltı Tabağı Hazırlama yarışmasında bizleri destekleyen tüm velilerimize ve bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan Şübe Müdürümüz Ahmet Turan YÜZÜK'e çok teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim -Öğretim Yılında okulumuzun dahil olduğu STEAMan Travels To Europe e-Twinning Projesinde Türkiye Romanya Yunanistan Litvanya ve Çek Cumhuriyetinden okullar ve öğrencilerle yaptığımız ortaklıkla proje çalışmalarına başladık.

Ock

Okulumuz 2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılında bir tanesinin de kurucusu olduğu  e-Twinning projelerinden Avrupa kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir.Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Pençe Kilit Harekât bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olan vatan evlatlarımızın aziz hatıralarını yaşatmak, eğitim ailesi olarak minnetimizi göstermek ve yükselen yeni nesli ruhen, bedenen ve manen vatan sevgisiyle donatmak amacıyla okulumuzda  15 Ocak 2024 günü,  bir dakikalık saygı ve istiklal marşımızı okuduk. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, makamları ali olsun

Ock

Bakanımız Yusuf TEKİN tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzda Okul Yürütme Komisyonu oluşturularak, Yıllık Eylem Planı hazırlanmış ve Aile Buluşmaları gerçekleştirilmektedir.

Ock

9 OCAK SALI GÜNÜ VELİLERİMİZE OKULUMUZ ÇOK AMAÇLI SALONUNDA ; MAHREMİYET - ÇOCUKLARA SINIR KOYMAK   VE BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI KONULARINDA OKULUMUZ REHBER ÖĞRETMENİ SEVİNÇ YÜZÜK TARAFINDAN SEMİNER VERİLDİ.

SABAHÇILAR: 11:30

ÖĞLENCİLER: 13:30

Kas

OKULUMUZ REHBER ÖĞRETMENİ SEVİNÇ YÜZÜK TARAFINDAN BELİRTİLEN KONU,TARİH VE SAATTE VELİLERİMİZE SEMİNER VERİLECEKTİR. TÜM VELİLERİMİZİN KATILIMI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

VELİ SEMİNERİ - ÇOCUKLARDA ZAMAN YÖNELİMİ VE PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK

TARİH: 23/11/2023

SAAT: 12:00

YER:YANBASTI KARDEŞLER ANAOKULU ÇOK AMAÇLI SALON

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 81 İl İle 100.Yıla Projesi'ne okulumuz 5 yaş G şubesi ilimizi temsilen katıldı.

Ekm

Her yıl Ekim ayinda duzenlenen ve bu yıl da 07-22 Ekim arası düzenlenmekte olan Avrupa Kod Haftası (Codeweek) erkinliklerine okulumuz katılım sağlamıştır.

Nis

İlçemiz Kaymakamlığı Tarafından Başlatılan "YARINLARA İZ BIRAK PROJESİ" Kapsamında okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni BURÇİN ÇETİN, okulumuzda "BABAMLA KİTAP OKUYORUM" projesi başlatmıştır. Proje ile Çocukların babaları ile kaliteli ve eğlenceli zaman geçiririrken hem de öğrenmeleri hedeflenmiştir.